Biovine
Hos Biovignes er vi helt vilde med biovine og deres fantastiske smag
Biovine
Biovine har en omfattende historik, som kan spores langt tilbage. Biodynamisk vindyrkning kan betragtes som en overbygning af den økologiske. Biodynamikken blev opfundet af Rudolf Steiner i 1924 og byggede allerede dengang på anerkendte principper inden for landbruget. Han valgte at forene dem med hans egne teorier, så man nu betragtede hvert enkelt landbrug som en organisme, hvori mennesker, dyr, planter, mineraler og det kosmiske system indgår som overordnede elementer.
Arbejdet med de kosmiske systemer betyder, at den biodynamiske vinbonde tilrettelægger sit arbejde efter en speciel kalender, der angiver månens og stjernernes positioner, således at arbejdet indrettes efter, hvornår blade, rødder, frugt og blomster menes at have optimale vækstforhold.
ØKOLOGISK VIN
Som biovine er der på marker med økologisk dyrkede druer forbud mod herbicider (ukrudtsmidler) og syntetisk kvælstofgødning. Det er dog tilladt at sprøjte med henholdsvis svovl og kobber, for at bekæmpe de to svampesygdomme oidium og meldug.
Efter 1. august 2012 skal der ifølge EU være et lavere sulfitindhold i økologisk end i konventionel vin. Der må desuden kun benyttes 30 ud af de 55 tilsætningsstoffer, der er lovlige i konventionel vinproduktion.
NATURVIN
Der er ingen fast definition, ej heller kontrol, af naturvin, hvorfor man kun kan tale om en egentlig hensigtserklæring. De fleste vinbønder vil dog praktisere enkelte eller flere af metoderne fra biovine, om det er økologisk eller biodynamisk vindyrkning.